Wednesday 16 November 2011

Krēms, kas spīd un staro jeb NARS Skin Brightening Serum

Šodien gribu parunāt par tādu produktu klasi kā "ādas izgaismotāji" (brīvs tulkojums no angļu skin brightener vai arī illuminator). Kas viņi tādi ir, cik efektīvi ir savu uzdevumu sasniegšanā un vai vispār ir nepieciešami? Svarīga piezīme - es nerunāju šoreiz par hailaiteriem. Atšķirībā no pēdējiem, izgaismotājiem piemīt daudz mazāks, delegāts spīdums. Tie nav dekoratīvās, bet drīzāk kopjošas kosmētikas pārstāvji un tos klāj uz visas sejas, ne tikai uz tās atsevišķajām daļām, kuras gribētu izcelt.

Šādu produktu piemērs, kuru man ir nācis izmantot, ir NARS Skin Brightening Serum. Tātad, tas sola jau pirmajā uzklāšanas reizē padarīt ādu gaišāku, novērst ādas nogurumu un atsvaidzināt to. Līdzeklis arī garantē starojošo un vienmērīgu ādas toni, uzlaboto ādas struktūru un uzvaru pār brīvajiem radikāliem. To viņš plāno izdarīt ar dabīgas izcelsmes kompleksu un antioksidantu palīdzību, kā arī pateicoties mikroskopiskajām spīdīgajām daļiņām, kuras arī ir līdzekļa sastāvā. Produkts ir jāuzklāj uz sejas, vēlams gan vakaros, gan no rītiem.


Praksē, šis serums ir ļoti maigs, šķidras konsistences fluīds ar manāmu bet neuzbāzīgu rozā krāsas spīdumu.


 Uzklājot produktu uz ādas, tas ātri iesūcas tajā, bet spīdīgās daļiņas kļūst vispār knapi manāmās. Ja virsū vēl uzklāj tonālo, tad no spīduma vispār nepaliek ne miņas. Lietoju to vairākas reizes un diemžēl nekādu izteiktu efektu tā arī nekonstatēju, lai gan arī mana āda ne vienmēr izskatās tik svaiga, cik gribētos. Tātad, tā arī nesapratu, ko šis serums vispār dara un ņemot vērā produkta augsto cenu, vai viņš vispār ir vajadzīgs.

Ir vairāki izgaismotāju paveidi. Ir tādi, kas, vienkārši mitrina un ar perlamutra daļiņu palīdzību izlīdzina ādas toni un virsmu (piemēram, Vitamin E Illuminating Moisture Cream no The Body Shop un Natural Beauty no Nivea, Strobe Cream no MAC). Ir arī tādi, kuri sola tikt galā arī ar ādas pigmentāciju, vasaras raibumiem un citiem ādas defektiem (piemēram, Estée Lauder Idealist Even Skintone Illuminator), bet tie jau ir spēcīgākas iedarbības līdzekļi, par kuriem neizteikšos, jo nav sanācis lietot.

Vispār ir labi, ja izgaismotājs tiešām ir spējīgs uzlabot ādas stāvokli. Tomēr, slikts ādas izskats parasti ir dziļāko problēmu cēlonis un to risināšanai, iespējams, ir vajadzīga smagāka bet mērķtiecīga artilērija. Manu NARS produktu pat par kārtīgu mitrinātāju nosaukt īsti nevar, jo mitrināšana nav viņa galvenais uzdevums. Viņš der jebkuram ādas tipam un tas jau vien nozīmē, ka nekas īpašs no viņa nav sagaidāms.

Un es neticu, ka tie mazi perlamutra spīdulīši var rādīt veselīgās ādas efektu. Ja tos vispār var pamanīt, tad vispār var izveidoties taukainas ādas efekts, kas nevienam nav vajadzīgs. Bet tagad šo perlamutra spīdumu var satikt visur - gan matu produktos, gan ķermeņa kopšanas līdzekļos. Tad jau tiešām ir labāk iegādāties hailaiteru un likt to stratēģiskajās zonās, kur tas tiešam būs vietā. Bet spīdīgas daļiņas kopšanas kosmētikā, manuprāt ir vienkārši reklāmas triks, lai piesaistītu visas meitenes, kurām, līdzīgi kā man, patīk viss kas spīd.

Tātad mans secinājums ir diezgan banāls: ja āda neizskatās labi, tad ir jāmeklē patiesi cēloņi un jālieto kopjoša kosmētika, kas ir virzīta uz šo cēloņu likvidēšanu. Ar spīdumu vien neveselīgu ādu nenomaskēsi. 

3 comments:

  1. kāpēc man liekas ka es kkur lasīju, ka šie izgaismotāji tieši izceļ problemātisku ādu..
    Domāju ka šie vairāk domāti lai klātu uz rokām dekoltē, kājām

    ReplyDelete
  2. Ciest nevaru spīdumus kopjošā kosmētika, uzskatu ka tie tur absolūti nav vajadzīgi, un domāti tikai acu apmānām.

    ReplyDelete
  3. Nivea sērijas krēmi ar mirdzumu ir nu briesmīgi mirdzoši. Man ir viens Body Shop produkts, bet lieku to tikai uz vaigu kauliem, deguna un vēl šur tur

    ReplyDelete