Monday 11 July 2011

Vai tas ir skaisti?

Vakar skatījos bildes no nesen noslēgušās augstās modes nedēļas Parīzē. Kā allaž modes skates apmeklēja liels daudzums visādu slavenību, kuru tērpi un stils piesaista fotogrāfu, modes žurnālu un plašas publikas uzmanību tikpat lielā mērā kā pašu dizaineru radījumi. Viena no šādām slavenībām, kas nekad nepalaiž garām ar modi saistītus pasākumus, ir Dafna Ginesa (Daphne Guinness), kura tiek atzīta par vienu no vislabāk apģērbtajiem cilvēkiem pasaulē un vienmēr izceļas ar ekstravagantu stilu. Es vienmēr atbalstu ekstravagantus cilvēkus, kas uzdrīkstas izcelties no pūļa, bet dažkārt, apskatoties Dafnas bildes, man rodas jautājums - vai tas vispār ir skaisti, aktuāli un stilīgi. Liekas, ka viņa vienkārši cenšas izmatot visu, ko viņas nauda un pasaules modes namu kreativitāte spēj piedāvāt, turklāt īpaši daudz nedomājot. Rezultātā rodas komplekti, kuri varbūt satricina ar savu spilgtumu un neparasto pieeju, bet ne vienmēr ir skaisti vai gaumīgi. Paši dizaineri savās modes skatēs reti kad iekļauj tik ekstravagantus tēlus.
Šeit es ielikšu pāris bilžu, lai paskaidrotu savu domu. Ņemot vērā ka šis blogs ir par kosmētiku, vēlos pievērst jūsu uzmanību Dafnas meikapam, it īpaši tam, kas ir redzams pirmajā bildē. Vai tas ir skaisti? Vai viņa izskatās labi? Man pašai ne vienmēr patīk neitrālais grims, bet tomēr ir zināmas robežas un vadlīnijas pie kurām ir jāpieturas uzklājot dekoratīvo kosmētiku. It īpaši mani uztrauc viņas vaigu sārtums - izskatās vienkārši komiski. Es saprotu, ka viņa cenšas sevi pozicionēt kā modes mākslas objektu, bet vai tad viņai vienkārši negribas būt skaistai?


4 comments:

  1. Paldies!
    Man loti patika!

    ReplyDelete
  2. Atvaino, kas viņu sauc par stilīgāko? Bezgaumības kvintesence šajās bildēs. Bet savu viņa ir panākusi - par viņu runā, viņu bildē.

    ReplyDelete
  3. Man gan viņa patīk :)
    viņa bij stilīgāko augšgalā , gadu gan neatceros .
    ar smuku gīmīti vien modes aprindās neko nesasniegt.
    tā , kā viņa ir bijusi uz Vogue vāka, izcelties vajag. un ektravaganci ļoti labi vērtē .

    nav jau viņai tikai sliktas bildes , ir arī ļoti patīkamas . dizaineri viņu mīl. it īpaši tapec, ka ne katrai pietiek drosmes uz pasākumu uzvilkt Alexander McQueen 30 cm papēžus .

    ReplyDelete
  4. Dafne ir viena no manām stila ikonām, ja tā to varētu saukt :)
    Viņas meikapam gan nekad neesmu pievērsusi īpašu uzmanību, bet daudzi viņas tērpi ir tik skaisti! Piekrītu, ka tevis atlasītajās fotogrāfijās redzamas viņas stila neveiksmes, bet daudz vairāk ir tādu, kur viņa izskatās lieliski.
    Iespējams, daļēji pie vainas ir viņas ekstravagances virziens -- tas ir ļoti tumšs, piesātināts un grezns stils, kas patīk nemaz ne tik daudziem.

    ReplyDelete